Σχέδια βελτίωσης: Περί υπολογισμού Ιπποδύναμης γεωργικού ελκυστήρα

trakterΤο ΥΠΑΑΤ έβγαλε την πολυαναμενόμενη απόφαση υπολογισμού ιπποδύναμης γεωργικού ελκυστήρα.

 

Δυστυχώς στην απόφαση αυτή έχουμε αναφορά σε απόφαση του 1988 βάση της οποίας καλούμαστε οι μελετητές να βγάλουμε την απαιτούμενη ιπποδύναμη της εκμετάλλευσης. Η απόφαση αυτή λόγω της παλαιότητας της έχει πολλά κενά και είναι σίγουρο πως θα υπάρξουν νέες αντιδράσεις για διευκρινίσεις.

Όπως και να έχει πάντως το θέμα, υπολογισμός της ιπποδύναμης στο περίπου μπορεί να γίνει. Το ερώτημα είναι πως θα την υπολογίσουν και οι άνθρωποι που θα κληθούν να ελέγξουν τα επενδυτικά σχέδια βελτίωσης, αφού ο κάθε μελετητής μπορεί να ερμηνεύσει όπως θέλει αυτός την απόφαση που εξέδωσε το ΥΠΑΑΤ. Οι επεμβάσεις που γίνονται το 2011 δε μπορούν να γίνουν με τα γεωργικά μηχανήματα που χρησιμοποιούσαν το 1988...έστω και αν η απόφαση μας προτρέπει να χρησιμοποιήσουμε παρεμφερή αυτών για τους υπολογισμούς μας.

Πάντως υπάρχουν σοβαρά κενά και θεωρώ πως διευκρινήσεις θα πρέπει να έχουμε για να αποφευχθούν τα χειρότερα. Το ίδιο συνέβη και σε προκηρύξεις του παρελθόντος οπότε και κλήθηκαν οι ιθύνοντες να δώσουν διευκρινίσεις.

Καλό κουράγιο συνάδελφοι γεωπόνοι μελετητές... και εις άλλα με υγεία...

Περουλάκης Ιωάννης
Γεωπόνος, Μελετητής
Λάρισα, 2410551326 - 6942692048
www.infoagro.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας

home  Ηρώων Πολυτεχνείου 144, 41222, Λάρισα

email 32  PeroulakisΑυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

www  www.infoagro.gr

phone  2410551326 - 6989593525 

Facebook Fans