Νέα από το blog μας

Νέοι Αγρότες: Απόφαση έγκρισης για επιλαχόντες, ανοίγει ο δρόμος για πληρωμές!Χθες 11/07/2018 βγήκε η απόφαση έγκρισης και για τους επιλαχόντες νέους αγρότες στην περιφέρεια Θεσσαλίας. 

Αποτελέσματα για πρόγραμμα μείωσης νιτρικών... Τι γίνεται με μετενταξιακούς ελέγχους;


Σήμερα το υπουργείο έβγαλε δελτίο τύπου και ανακοίνωσε ότι η βάση για το πρόγραμμα μείωσης νιτρικών διαμορφώθηκε στα 12,2 μόρια.

Πληρωμές βιολογικής γεωργίας: Πολύ φασαρία για το τίποτα?


Τις τελευταίες μέρες φημολογείται και γράφεται σε πολλά μέσα πως οι πληρωμές για το υπόλοιπο 30% των δικαιούχων βιολογικής γεωργίας θα καθυστερήσουν και από 20 Ιουλίου θα πάνε 31 Ιουλίου.

Σχέδια βελτίωσης στην καρδιά του καλοκαιριού ...


Όσο περνάει ο καιρός τόσο “κουραζόμαστε” ... 

Τη ξεχάσαμε τη "νιτρορύπανση" ;Τελειώνουν και οι διορθώσεις για τις δηλώσεις ΟΣΔΕ. Παραγωγοί έχουν σπείρει ή χαλάσει αγροτεμάχια για να τηρήσουν τη μεθοδολογία του προγράμματος μείωσης νιτρικών με όλα τα κόστη που συνεπάγεται αυτό. 

Σχέδια Βελτίωσης: Έως 16 Ιουλίου όσοι θέλουν να επενδύσουν σε Στάβλους, Αποθήκες και λοιπά κτιριακά...


Τελειώνει η προθεσμία για όσους θέλουν να καταθέσουν σχέδιο βελτίωσης και έχουν ζώα ή θέλουν να επενδύσουν σε κτιριακά. 

Κασίμης: Τέλος Αυγούστου πληρωμές επιλαχόντων Νέων Αγρότών του 2017 - Ποιοι είναι αυτοί όμως;


«Στα τέλη του ερχόμενου Αυγούστου προγραμματίζεται να καταβληθούν οι προκαταβολές στους δικαιούχους του προγράμματος Νέων Αγροτών του 2017,

Βιολογική Κτηνοτροφία: 2η πρόσκληση λέει το Υπουργείο...μένουν εκτός οι επιλαχόντες;


Σε πρόσφατη ενημέρωση του ΥΠΑΑΤ και δια στόματος του Κυρίου Αποστόλου ελέχθη ότι το υπουργείο θα κάνει 2η πρόσκληση για τη βιολογική κτηνοτροφία για να εντάξει ακόμα περισσότερους κτηνοτρόφους στην εν λόγω δράση.

Οι εταιρείες αναψυκτικών επιβεβαιώνουν: "Ακούμε την αγορά και της δίνουμε αυτό που ζητάει" !


Από το παρακάτω άρθρο καταλαβαίνει κανείς ότι η αγορά πρέπει να... "ακούει".

Σχέδια Βελτίωσης: Παράταση μέχρι 29 Αυγούστου!


Νέα μεγάλη παράταση μέχρι 29 Αυγούστου, δόθηκε για τα επενδυτικά σχέδια βελτίωσης σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου.

Γιατί επιστρέφουν χρήματα οι Νέοι Αγρότες;

Το πρόγραμμα των νέων αγροτών μαζί με τα σχέδια βελτίωσης είναι δύο από τα πιο δημοφιλή προγράμματα του προγράμματος αγροτικής ανάπτυξης. Δεν είναι λίγοι οι αγρότες που εντάσσονται στα προγράμματα αυτά σε κάθε προκήρυξη τους.

Σχέδια Βελτίωσης: Έρχεται νέα παράταση ... "δεν επαναπαυόμαστε" λέμε οι μελετητές...


Φαίνεται πως το Υπουργείο αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων θα δώσει άλλη μια παράταση στο πρόγραμμα των Σχεδίων Βελτίωσης.

ΝΕΑ ΚΑΠ: Τα λιγότερα χρήματα ΑΠΑΙΤΟΥΝ καλύτερη διαχείριση


Τελευταία διαβάζουμε ότι συζητιέται (είναι δεδομένο μάλλον) ότι οι πόροι για τις άμεσες και έμμεσες ενισχύσεις στην επόμενη ΚΑΠ (μετά το 2021-22)

Σχέδια Βελτίωσης: Ποιος ξέρει που θα "κάτσει" η βάση;


Από την πρώτη μέρα που ξεκίνησε η υποβολή και οι συζητήσεις για αυτά τα σχέδια βελτίωσης το πιο σημαντικό ερώτημα όλων ήταν που θα είναι η βάση. Μπορεί όμως να πει κανείς με σιγουριά που θα είναι η βάση;

Βιολογική κτηνοτροφία: Ανέβηκε η βάση στη Θεσσαλία - ΚΑΚΗ κατανομή καταγγέλλει η περιφέρεια


Βγήκαν τα αποτελέσματα και έγινε και η κατανομή των πόρων που περίσσεψαν από άλλες περιφέρειες.

"Έλεγχοι Νιτρορύπανσης": "Πονηροί" ή αποτυχία;


Συνεχίζονται οι προενταξιακοί έλεγχοι για το πρόγραμμα μείωσης νιτρικών και όπως ανακοινώνεται φαίνεται πως πολλοί παραγωγοί δε μπορούν να τεκμηριώσουν την άρδευση για πολλά αγροτεμάχια για τα οποία αιτήθηκαν ένταξης. 

(video) - "Ζιζανιοκτόνο" ... ρομπότ!


Η τεχνολογία κάνει θαύματα... Λέτε να είναι το μέλλον;

Σχέδια Βελτίωσης: Παράταση - Προσοχή μέχρι 5 Ιουνίου δημιουργία εγγραφών


Παράταση για την καταχώρηση στοιχείων στα σχέδια βελτίωσης, δόθηκε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ωστόσο όσοι θέλουν υποβάλουν πρέπει να φροντίσουν να ανοίξουν λογαριασμό στη σχετική εφαρμογή του ΥΠΑΑΤ μέχρι και 5/6/2018. 

Πτώση στη συνδεδεμένη σποροπαραγωγής, λογικό; Τι θα γίνει το 2018;


Τις τελευταίες μέρες ανακοινώθηκαν και πληρώθηκαν τα ποσά που αφορούσαν τις συνδεδεμένες ενισχύσεις. Ειδικά στην συνδεδεμένη που είχε να κάνει με τη σποροπαραγωγή είδαμε μεγάλες διαφορές σε σχέση με τις προσδοκίες των παραγωγών. Ήταν όμως λογικό;

Χορήγηση δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης από το εθνικό απόθεμα


Χορήγηση δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης από το εθνικό απόθεμα έτους 2017

Δε θα εγκρίνονται όλοι ...Τα τελευταία δύο χρόνια τρέχουν προκηρύξεις και όταν βγαίνουν τα αποτελέσματα υπάρχουν επιλαχόντες (εκτός από απορριφθέντες).

Σχέδια Βελτίωσης: Όλο και περισσότερες οριστικοποιήσεις για τη 1η φάσηΌλο και περισσότεροι παραγωγοί κλείνουν την 1η φάση για τα σχέδια βελτίωσης καθώς πλησιάζει η καταληκτική ημερομηνία.

Σχέδια Βελτίωσης: Λιγότερα μόρια για τους Νέους Αγρότες του 2017... λόγω... ΟΓΑ!


Με λιγότερα μόρια θα αιτηθούν στα τελευταία σχέδια οι Νέοι Αγρότες του 2017 λόγω καθυστέρησης οριστικής εγγραφής στον ΟΓΑ. Αυτό θα συμβεί γιατί παρόλο που έχουν αιτηθεί εγγραφής, μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας δε μπορούν να πάρουν ασφαλιστική ενημερότητα!

ΠΟΓΕΔΥ: Στενά τα περιθώρια διάσωσης της Απονιτροποίησης


Μετά την αγανάκτηση των γεωπόνων μελετητών έρχεται με τη σειρά τους και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Γεωτεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων να κατατηγορήσει το υπουργείο για παραβλέψεις και λαθροχειρίες στο Μέτρο της Απονιτροποίησης, κατηγορεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Γεωτεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων το υπουργείο, επισημαίνοντας ότι πλέον τα περιθώρια είναι πλέον πολύ στενά για να σωθεί το πράγμα.

Νιτρορύπανση: Εκδόθηκε εγκύκλιος από το ΥΠΑΑΤ για ελέγχους - Σοβαροί κίνδυνοι για όσου δήλωσαν ψευδώς!


Σύμφωνα ανακοίνωση του Υπουργείο στο διαδικτυακό του χώρο, έστειλε επιστολή προς τις ΔΑΟΚ και ξεκινούν άμεσα οι προενταξιακοί έλεγχοι για το πρόγραμμα μείωσης νιτρικών. 

Επικοινωνήστε μαζί μας

home  Ηρώων Πολυτεχνείου 144, 41222, Λάρισα

email 32  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

www  www.infoagro.gr

phone  2410551326

Facebook Fans