Νέα από το blog μας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ανακοίνωση για την ΠΛΗΡΩΜΗ Βιολογικής Κτηνοτροφίας και αυτόχθονες!


Όσοι είστε ενταγμένοι στο πρόγραμμα βιολογικής κτηνοτροφίας, επείγει να ενημερώσετε τα μητρώα σας, γιατί βάσει αυτών θα γίνει η επικείμενη πληρωμή της προκαταβολής του προγράμματος βιολογικής κτηνοτροφίας. 

Πώς να αξιοποιήσετε τα Social Media για την προώθηση στη γεωργία;Η γεωργία εξακολουθεί να αντιμετωπίζει προβλήματα με τη δημόσια εικόνα της. Είναι πολυάριθμοι οι οργανισμούς που θέτουν τον κλάδο σε χαμηλά επίπεδα για τα περιβαλλοντικά δεδομένα και τα δεδομένα για την καλή διαβίωση των ζώων.

(VIDEO) Τι έγινε και τι θα γίνει με τα δασικά;


Πριν από λίγες μέρες είχαμε προειδοποιήσει πως θα υπάρξουν προβλήματα με τα δασικά και τελικά φαίνεται πως επιβεβαιώθηκε ο φόβος μας. 

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εγκρίνει περιορισμούς στη χρήση αντιβιοτικών στα εκτρεφόμενα ζώα


Η κίνηση αυτή έχει ως στόχο να σταματήσει την εξάπλωση των ανθεκτικών "υπερβακτήριων" στην φαρμακευτική  αγωγή.

Πληρωμών συνέχεια...


Μετά την πληρωμή της προκαταβολής των δικαιωμάτων έρχονται και άλλες πληρωμές.

Τα προβλήματα στα δασικά θα μπλοκάρουν συνδεδεμένες, βιολογικά, νιτρορύπανση, κ.α.!Οι πληρωμές των δικαιωμάτων έγιναν με πολλά προβλήματα στα αγροτεμάχια που έχουν χαρακτηρισθεί ως δασικές εκτάσεις. Πολλοί παραγωγοί έμειναν απλήρωτοι με μικρά ή μεγαλύτερα ποσά. Πως επηρεάζουν όμως αυτά τις επόμενες πληρωμές;

Πληρώθηκε το 70% της βασικής - πολλά προβλήματα στα δασικά


ΠΛΗΡΩΘΗΚΕ το 70% (-κάποιες κρατήσεις) της βασικής... ΟΧΙ του συνόλου!

Με λίγα λόγια πληρώθηκε περίπου το 47% όπως γίνεται κάθε χρόνο.

To καλύτερο χορτοκοπτικό για τα αστικά πάρκα!


Πολλές φορές οι λύσεις είναι απλές, βιολογικές και πολύ οικονομικές...

Αύριο "πληρώνει" για γεωργούς και κτηνοτρόφους... με προβλήματα για δασικάΑύριο φαίνεται πως θα γίνει η πληρωμή της προκαταβολής των δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης (70% της βασικής ενίσχυσης) και το Δεκέμβριο θα πληρωθεί το υπόλοιπο. 

Τελικά δόθηκε λύση στο Τσίπουρο;


Σύμφωνα με ρεπορτάζ του www.agrotypos.gr αναφέρεται από τον Κο Παπαδόπουλο πως δεν θα υφίσταται θέμα με τα 1700 κιλά. Είναι όμως έτσι;

To 14χίλιαρο θα είναι για λίγους ... ποιους αφορά;


Το μέτρο 6.3 θα αφορά παραγωγούς με μικρές εκμεταλλεύσεις. Το ηλικιακό όριο αυτών θα είναι μάλλον τα 56 έτη. 

Ζητούν αύξηση πόρων για τα Σχέδια Βελτίωσης - "καίει" η εκχώρηση επιδότησης!Δεν πρόλαβαν να τελειώσουν τα σχέδια και ήδη έχουν ξεκινήσει τα αιτήματα αύξησης του προϋπολογισμού.

Τι σημαίνει κάθετη και τι οριζόντια ανάπτυξη;

Η κάθετη ανάπτυξη και οριζόντια ανάπτυξη είναι επιχειρηματικές στρατηγικές τις οποίες οι εταιρίες χρησιμοποιούν για να παγιώσουν τη θέση τους ανάμεσα σε ανταγωνιστές.

Τέλειωσαν τα Σχέδια - υποθέσεις για το "πόσοι θα εγκριθούν, για τη βάση, για το πότε θα βγουν τα αποτελέσματα";


Την Παρασκευή ολοκληρώθηκε η ηλεκτρονική υποβολή φακέλων υποψηφιότητας για τα επενδυτικά σχέδια βελτίωσης (υπο-μέτρο 4.1.1 και 4.1.3).

Τσίπουρο: ΤΙΝΑΖΕΤΑΙ στον αέρα η παραγωγή χύμα τσίπουρου; Μέχρι ένα 12ωρο όλοι;


Απόφαση με ημερομηνία 1/10/2018 και αριθμό πρωτοκόλλου 3710/132093 έχει βγει εγκύκλιος βάσει της οποίας φαίνεται πως οι παραγωγοί δε θα μπορούν να "βράσουν" περισσότερες από 12 ώρες!

Νέα (τελευταία) παράταση στα Σχέδια Βελτίωσης!


Παρά τα όσα δημοσιεύτηκαν τις τελευταίες μέρες, φαίνεται πως ακόμα υπάρχουν εκκρεμότητες και πως πολλά σχέδια παραμένουν ακόμα ανοιχτά.

Κλείνουν με... "απώλειες" τα Σχέδια Βελτίωσης. Τι ακολουθεί;


Τα Σχέδια Βελτίωσης κλείνουν και πραγματικά είναι η πρώτη φορά που μια προκήρυξη έμεινε ανοιχτή για σχεδόν ένα χρόνο.

Προγράμματα που μπορεί (ή μπορούσε) να ενταχθεί κάποιος στη γεωργία


Συχνά ερχόμαστε σε επαφή με ανθρώπους που θέλουν να αρχίσουν να ασχολούνται με τη γεωργία ή που έρχονται από περιοχές που δεν έχουν πρόσβαση στην πληροφορία (παρά την αλματώδη εξέλιξη του ίντερνετ) και ρωτούν για τα διαθέσιμα προγράμματα από τα οποία μπορούν να επιδοτηθούν.

Πληρωμές στα βιολογικά, ποιοι ΔΕΝ θα πληρωθούν;


Πληρώνονται τα βιολογικά για το 2ο έτος εφαρμογής εντός του επόμενου μήνα ή το αργότερο μέσα στο Νοέμβριο. Ποιοι όμως ΔΕΝ θα πληρωθούν;

Βασικοί κανόνες για να μείνει μια επιχείρηση στην αγορά!Γνωστοί σύμβουλοι επιχειρήσεων προτείνουν να ακολουθήσουμε κάποιους βασικούς κανόνες για να διατηρήσουμε την επιχείρηση μας "ζωντανή".

Αγρότης: κλειστό ή ανοιχτό επάγγελμα;


Θεωρητικά δεν υπάρχουν κλειστά επαγγέλματα. Όμως πολλές φορές για να να καταστεί ένα επάγγελμα κλειστό δεν είναι ανάγκη να υπάρχει νομοθετική ρύθμιση. Οι συνθήκες της αγοράς είναι αυτές που το καθιστούν κλειστό.

Πότε ένα προϊόν θεωρείται Ποιοτικό;


Ποιότητα, έννοια πολυσυζητημένη που τη χρησιμοποιούμε καθημερινά. Αλήθεια πως μπορεί να οριστεί η ποιότητα;

Το πιο σημαντικό για να πουλήσεις; Μία ιστορία!Όλοι στην εποχή μας πουλάμε! Άλλοι πουλάνε προϊόντα, άλλοι πουλάνε υπηρεσίες. Υπάρχουν όμως κάποια στοιχεία που πρέπει κάποιος να προσέξει ιδιαίτερα για να φτάσει τελικά στην πώληση;

Τρόποι να προωθήσεις τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σου online δωρεάν...


Υπάρχουν πολλοί τρόποι να προωθήσεις μια επιχείρηση διαδικτυακά και μάλιστα δωρεάν ή με πολύ λίγα χρήματα.

Ελέγχους προ πληρωμών ξεκινά ο ΟΠΕΚΕΠΕ για Νιτρορύπανση


Πλησιάζουμε προς τις πληρωμές και ο ΟΠΕΚΕΠΕ μπαίνει σε διαδικασίες επιτόπιων ελέγχων στα πλαίσια της πολλαπλής συμμόρφωσης. Στα σημεία ελέγχου που αναφέρονται στην απόφαση του ΟΠΕΚΕΠ είναι και η δυνατότητα άρδευσης των αγροτεμαχίων. 

Επικοινωνήστε μαζί μας

home  Ηρώων Πολυτεχνείου 144, 41222, Λάρισα

email 32  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

www  www.infoagro.gr

phone  2410551326

Facebook Fans