Νέα από το blog μας

ΝΕΑ ΚΑΠ: Τα κράτη μέλη θα έχουν μεγαλύτερη ευελιξία με τα χρηματοδοτικά κονδύλια που τους αναλογούν!


Τα κράτη μέλη θα αποκτήσουν μεγαλύτερη ευελιξία όσον αφορά το πώς χρησιμοποιούν τα χρηματοδοτικά κονδύλια που τους αναλογούν,

ΝΕΑ ΚΑΠ: Μειώνονται οι άμεσες ενισχύσεις άνω των 60,000€ - ανώτατο όριο στις 100,000€ ανά εκμετάλλευση


Οι άμεσες πληρωμές θα εξακολουθήσουν να αποτελούν ουσιώδες τμήμα της πολιτικής και να διασφαλίζουν σταθερότητα και προβλεψιμότητα για τους γεωργούς.

Ρωτήστε μας για το ΠΑΑ 2014-2020 (προγράμματα)!


Συμπληρώστε στην παρακάτω φόρμα την ερώτηση σας σχετικά με το ΠΑΑ 2014-2020 και η απάντηση θα αναρτηθεί σε αυτό το σύνδεσμο.

Φαίνεται πως δε θα μειωθούν έως τα 28€, τα δικαιώματα στην επόμενη ΚΑΠ. Από τι θα εξαρτηθεί η μείωση των δικαιωμάτων;


Στο φύλλο της εφημερίδας ΑγροΈκφραση φιλοξενείται συνέντευξη του Κου Μελά με εκτιμήσεις του για την επόμενη ΚΑΠ. Από εκεί αναφέρουμε κάποια σημεία που κρίναμε ενδιαφέροντα. 

Μέτρο 6.3 (14.000€) - Παραδείγματα εκμεταλλεύσεων που μπορούν να ενταχθούν


Επειδή έχει δημιουργηθεί μια σύγχυση για το ποιες εκμεταλλεύσεις μπορούν να ενταχθούν στο μέτρο 6.3, με τα όσα έχουν ειπωθεί μέχρι σήμερα, παραθέτουμε τον παραπάνω πίνακα όπου φαίνεται μια εκμετάλλευση με μονοκαλλιέργεια για να είναι επιλέξιμη,

Συζητούν αποχώρηση από το πρόγραμμα βιολογικής, ενώ με προβλήματα πληρώνεται και η απονιτροποίηση!
Μετά την πληρωμή του προγράμματος βιολογικής γεωργίας, πάρα πολλοί γεωργοί πληρώθηκαν με προβλήματα, ενώ δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που μηδενίστηκαν οι πληρωμές των ενταγμένων. Αιτία του προβλήματος; Τα δασικά. 

ΚΑΠ 2021-2027: Μειώνονται δικαιώματα και ποσά για προγράμματα


Μειωμένες κατά 4,32% θα είναι κατά πάσα πιθανότητα οι άμεσες ενισχύσεις για τους Έλληνες αγρότες ή περίπου 650 εκατ. ευρώ για την περίοδο 2021-2027,

Επιστρέφονται 17 εκατ. ευρώ στους Έλληνες Αγρότες


H Koμισιόν θα επιστρέψει 444 εκατ. ευρώ στους Ευρωπαίους αγρότες που αρχικά αφαιρέθηκαν από τις άμεσες πληρωμές για το 2018 στο πλαίσιο της κοινής αγροτικής πολιτικής (ΚΑΠ).

Νέα ΚΑΠ και ενημέρωση: Νέο αντικείμενο στην εταιρεία μας!Πριν λίγο καιρό αποφασίσαμε στην εταιρεία μας (www.infoagro.gr) να ασχοληθούμε πιο επισταμένα με την ΝΕΑ ΚΑΠ, που θα εφαρμοστεί κατά πάσα πιθανότητα μετά το 2021 και αυτό το πεδίο ενασχόλησης μπαίνει σε εφαρμογή. Γιατί;

Οι 9 Στόχοι της ΚΑΠ μετά το 2021!Η κουβέντα για την επόμενη ΚΑΠ έχει αρχίσει να έρχεται στην επικαιρότητα. Παρόλο που αυτή θα εφαρμοστεί μετά το 2021, είναι πολλά τα θέματα που πρέπει να συζητηθούν.

Βιολογική Γεωργία - Κτηνοτροφία: Μέχρι τέλος της εβδομάδας τα χρήματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων


Εντός 2 - 3 ημερών (μπορεί και πιο σύντομα) θα δουν στο λογαριασμό τους τα χρήματα οι παραγωγοί που έχουν ενταχθεί στα προγράμματα βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας σύμφωνα με πληροφορίες.

Διαβούλευση πρώτα και μετά προκήρυξη για το 14χίλιαρο


Δεν είναι ακόμα έτοιμη η πρόσκληση του μέτρου 6.3 (14χίλιαρο) που συζητείται πολύ στις τάξεις των αγροτών τελευταία.

Social media - εμείς και τα παιδιά μας...Σε αυτό το προσωπικό blog ανεβάζω συνήθως άρθρα σχετικά με την αγροτική επιχειρηματικότητα και γενικότερα με τη συμβουλευτική των επιχειρήσεων. Λίγοι πελάτες, ακόμα και φίλοι γνωρίζουν ότι ασχολούμαι επαγγελματικά και είμαι σύμβουλος στρατηγικής επιχειρήσεων σχετικά με την παρουσία τους στα Social Media. Από την ενασχόληση μου αυτή λοιπόν έχω μια ιδιαίτερη σχέση με τα Social Media και για το λόγο αυτό αποφάσισα να γράψω και αυτό το άρθρο. 

Πώς πουλάς αγροτικά προϊόντα σε "διανομείς τροφίμων";


Αρκετοί μικροί αγρότες δε χρειάζεται ποτέ να πουλήσουν τα προϊόντα τους σε "διανομείς τροφίμων". Ορισμένες εκμεταλλεύσεις όμως θεωρούν ότι αυτό είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μπορέσουν να πουλήσουν το προϊόν τους και να διατηρήσουν σταθερό το εισόδημά τους.

Αλλαγή στην καταληκτική ημερομηνία των δηλώσεων συγκομιδής σταφυλιών - Μέχρι 15 ΔεκεμβρίουΜε νέο έγγραφο ενημερώνει η ΔΑΟΚ Λάρισας πως οι δηλώσεις συγκομιδής σταφυλλιών θα λήξουν στις 15/12/2018 αντί για 15/01/2019.

Πολλή κουβέντα για το 14χίλιαρο... με λίγους δικαιούχουςΦαίνεται πως πολλοί είναι οι παραγωγοί που περιμένουν από μέρα σε μέρα να βγει το μέτρο 6.3. 

Συζήτηση στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας με μελλοντικούς συναδέλφους μέσω της ομάδας IAAS Greece!


Μια ενδιαφέρουσα συζήτηση κάναμε την Πέμπτη 15/11/2018 μαζί με τους εκκολαπτόμενους συναδέλφους γεωπόνους του πανεπιστημίου Θεσσαλίας που συμμετέχουν στον οργανισμό IAAS Greece.

Νιτρορύπανση - Βιολογικά: Πληρωμή μέχρι τέλος Νοεμβρίου για όσους δεν έχουν θέμα με Δασικά


Μέχρι τέλος του μήνα αναμένεται να πληρωθούν οι προκαταβολή βιολογικής γεωργίας και του προγράμματος μείωσης νιτρικών (70 και 85% του συνόλου αντίστοιχα)

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ανακοίνωση για την ΠΛΗΡΩΜΗ Βιολογικής Κτηνοτροφίας και αυτόχθονες!


Όσοι είστε ενταγμένοι στο πρόγραμμα βιολογικής κτηνοτροφίας, επείγει να ενημερώσετε τα μητρώα σας, γιατί βάσει αυτών θα γίνει η επικείμενη πληρωμή της προκαταβολής του προγράμματος βιολογικής κτηνοτροφίας. 

Πώς να αξιοποιήσετε τα Social Media για την προώθηση στη γεωργία;Η γεωργία εξακολουθεί να αντιμετωπίζει προβλήματα με τη δημόσια εικόνα της. Είναι πολυάριθμοι οι οργανισμούς που θέτουν τον κλάδο σε χαμηλά επίπεδα για τα περιβαλλοντικά δεδομένα και τα δεδομένα για την καλή διαβίωση των ζώων.

(VIDEO) Τι έγινε και τι θα γίνει με τα δασικά;


Πριν από λίγες μέρες είχαμε προειδοποιήσει πως θα υπάρξουν προβλήματα με τα δασικά και τελικά φαίνεται πως επιβεβαιώθηκε ο φόβος μας. 

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εγκρίνει περιορισμούς στη χρήση αντιβιοτικών στα εκτρεφόμενα ζώα


Η κίνηση αυτή έχει ως στόχο να σταματήσει την εξάπλωση των ανθεκτικών "υπερβακτήριων" στην φαρμακευτική  αγωγή.

Πληρωμών συνέχεια...


Μετά την πληρωμή της προκαταβολής των δικαιωμάτων έρχονται και άλλες πληρωμές.

Τα προβλήματα στα δασικά θα μπλοκάρουν συνδεδεμένες, βιολογικά, νιτρορύπανση, κ.α.!Οι πληρωμές των δικαιωμάτων έγιναν με πολλά προβλήματα στα αγροτεμάχια που έχουν χαρακτηρισθεί ως δασικές εκτάσεις. Πολλοί παραγωγοί έμειναν απλήρωτοι με μικρά ή μεγαλύτερα ποσά. Πως επηρεάζουν όμως αυτά τις επόμενες πληρωμές;

Πληρώθηκε το 70% της βασικής - πολλά προβλήματα στα δασικά


ΠΛΗΡΩΘΗΚΕ το 70% (-κάποιες κρατήσεις) της βασικής... ΟΧΙ του συνόλου!

Με λίγα λόγια πληρώθηκε περίπου το 47% όπως γίνεται κάθε χρόνο.

Επικοινωνήστε μαζί μας

home  Ηρώων Πολυτεχνείου 144, 41222, Λάρισα

email 32  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

www  www.infoagro.gr

phone  2410551326

Facebook Fans