Σεμινάριο: ΟΙΚΟΤΕΧΝΙΑ – Πώς θα νομιμοποιήσετε τη διαδικασία παραγωγής προϊόντων στο “χώρο” σας;

Οικοτεχνία

Η εταιρεία μας μετά την επιτυχία του πρώτου σεμιναρίου "Οικοτεχνίας" στη Λάρισα, επαναλαμβάνει στο Βόλο, στις 25/11/2019 ημέρα Δευτέρα, το σεμινάριο με θέμα την "Οικοτεχνία,  διαδικασίες ένταξης και απαραίτητες διαδικασίες για την νομιμοποίηση εγκαταστάσεων για την παραγωγή προϊόντων οικοτεχνίας".

Το σεμινάριο απευθύνεται σε επαγγελματίες αγρότες και κτηνοτρόφους αλλά και σε αυτούς που πρόκειται να ασχοληθούν με τον αγροτικό τομέα, θέλουν να προχωρήσουν σε πρώτη μεταποίηση των προϊόντων τους και να τα προωθήσουν στην αγορά.

Ποια είναι τα προϊόντα οικοτεχνίας;

Ως προϊόντα «οικοτεχνικής παρασκευής» ορίζονται τα προϊόντα τα οποία παράγονται από τη μεταποίηση, μικρής κλίμακας, αγροτικών προϊόντων ιδίας παραγωγής, από τον επαγγελματία αγρότη, στη μονάδα προϊόντων οικοτεχνικής παρασκευής, τα οποία προορίζονται για τα σημεία διάθεσης

 1. Προϊόντα δημητριακών π.χ. πλιγούρι, μπομπότα
 2. Προϊόντα με παρθένα ελαιόλαδα και διάφορα αρωματικά φυτά, μπαχαρικά κλπ
 3. Προϊόντα διατηρημένα με αλάτι, ξύδι και λάδι πχ Επιτραπέζιες ελιές, τουρσί, σάλτσες
 4. Αρτοσκευάσματα π.χ. παξιμάδια φρυγανιές, αρτίδια, σταφιδόψωμα, κριτσίνια, βουτήματα, λουκουμάδες με μέλι, κουλούρια, λαγάνες, διπυρίτης άρτος (γαλέτα) φύλλο κρούστας, σφολιάτα, πίτες (αλμυρές και γλυκές)
 5. Ζυμαρικά π.χ. τραχανάς, χυλοπίτες, λαζάνια, ξινόχοντρος
 6. Γλυκίσματα π.χ. χαλβάς με σιμιγδάλι, σάμαλι, ραβανί
 7. Προϊόντα φυτικής προέλευσης με ή χωρίς γλυκαντικές ύλες, π.χ. γλυκά κουταλιού, μαρμελάδες, κομπόστες, ζελέ φρούτων, γλυκά αλείμματα και γλυκές πάστες φρούτων και λαχανικών, φρουί γλασέ, πετιμέζι, μουσταλευριά, αμυγδαλωτά, εργολάβους, χαρουπόμελο ,προϊόντα από σουσάμι
 8. Αποξηραμένα προϊόντα φυτικής προέλευσης φρούτα και λαχανικά, ξηροί καρποί, όσπρια, αρωματικά φυτά
 9. Προϊόντα με μέλι που έχουν προστεθεί ξηροί μαστίχα, κρόκος κ.α. τρόφιμα
 10. Γαλακτοκομικά προϊόντα, π.χ. τυρί, βούτυρο, γιαούρτι εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις που ορίζονται στη με αριθμ.3724/162303/22.12.14 ΚΥΑ (ΦΕΚ 3438 /Β/2014)
 11. Λοιπά τρόφιμα, π.χ. ξύδι, χυμοί φρούτων και λαχανικών 
 12. Προϊόντα σαπωνοποιίας από ελαιόλαδο

Στόχος του σεμιναρίου είναι να κατανοήσουν οι συμμετέχοντες τις διαδικασίες που απαιτούνται μέχρι τη νομιμοποίηση μιας μονάδας οικοτεχνίας αλλά και να «ακούσουν» από  παραγωγούς τέτοιων προϊόντων τις εμπειρίες τους σχετικά με την παραγωγή και πώλησή τους.

Στο σεμινάριο θα μιλήσουν οι συνεργάτες της εταιρείας μας:

 1.   Πετσάνη Δόμνα, Γεωπόνος Φυτικής Παραγωγής, MSc
 2.   Μπούκη Παρασκευή, Γεωπόνος Τεχνολογίας Τροφίμων, MSc

Στο σεμινάριο θα παρευρίσκεται και ο γεωπόνος Περουλάκης Ιωάννης (Γεωπόνος Αγροτικής Οικονομίας, ΜΒΑ) και θα απαντήσει σε πιθανές ερωτήσεις σχετικά με το ΠΑΑ - Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (Νέοι Αγρότες, Σχέδια Βελτίωσης, Βιολογικά, κλπ και σύνδεση αυτών με την οικοτεχνία).

Μετά το πέρας των ομιλιών θα ακολουθήσει διάλογος μεταξύ των παρευρισκομένων.

Για την εγγραφή σας μπορείτε να επικοινωνήσετε στο 2410551326, 09.00 – 13.00 ή να συμπληρώσετε τη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος:

https://forms.gle/kiEi4uu7oqEYdGCU6

και θα σας καλέσουμε εμείς για περισσότερες πληροφορίες.

Η διοργάνωση του σεμιναρίου γίνεται από την εταιρεία ΠΕΡΟΥΛΑΚΗΣ – ΚΩΤΤΑ Ο.Ε.

Στο τέλος του σεμιναρίου θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής. 

Το κόστος του σεμιναρίου είναι 30€.

Οι πελάτες των εταιρειών "ΠΕΡΟΥΛΑΚΗΣ – ΚΩΤΤΑ Ο.Ε." δικαιούνται έκπτωση 30%.

Επικοινωνήστε μαζί μας

home  Ηρώων Πολυτεχνείου 144, 41222, Λάρισα

email 32  PeroulakisΑυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

www  www.infoagro.gr

phone  2410551326 - 6989593525 

Facebook Fans